Alpakka garn info

     

 

Garnet som sælges er 100% Alpakka i en meget fin kvalitet. Vi forhandler følgende tre produkter: "Tynn Alpakka", "Faerytale" og "Hexa", som alle er fra "Du store Alpakka"

Alpakkaen er i familie med kamelen. Den har et af verdens mest eksklusive fibre, som vi nyder godt af. Alpakkaen lever i Sydamerika i bjergenes barske natur, hvor vi finder store temperatur skift, idet der kan være op til 20 grader om dagen og ned til -30 grader om natten. Dyrenes pels har tilpasset sig dette klima og kan holde det behageligt varmt. Således har Alpakka pelsen netop den fordel, at den er meget varm - 3 gange så varm som fåreuld - og samtidig bevirker hårenes glatte fibre, at overskuds varme nemt kommer væk. Alpakkaens pels er af hår - ikke uld - og disse hår er hule, hvilket er forklaringen bag dens isolerende egenskab . Dette hår findes i over 30 naturlige nuancer lige fra råhvid til sort og fra en lys beige til mørkebrun.

Alpakka fibren er meget blød, og man kan have den direkte på huden uden, at den kradser og klør. Den er således også velegnet til babyer. En anden fordel ved denne fiber er, at den ikke indeholder lanolin, som findes i fåreuld. Færre mennesker reagerer derfor allergisk overfor Alpakkaens hår.

Vask ikke det strikkede med mindre det er absolut nødvendigt. Alpakkahår er selvrensende, derfor kan tøjet blot hænges ud til luftning. Det er svovlen i Alpakkaens hår, som er rensende og forhindrer bakterievækst. Trænger tøjet til en vask, anvendes lunkent vand med en mild sæbe beregnet til uld. Brug aldrig skyllemiddel, men man kan tilsætte lidt eddike til skyllevandet. Tryk forsigtigt vandet ud - det kan centrifugeres ganske let - og læg det strikkede på et håndklæde.

Der er ingen produkter at vise i denne kategori.

Indkøbskurv

0 emner